Başlangıç > GÜNLÜK > WORDPRESS ve ADSENSE (YAKINDA O DA OLACAK)

WORDPRESS ve ADSENSE (YAKINDA O DA OLACAK)

wordpress.png

Bu konu WordPress’ de yazmaya başladığımdan beri aklımı meşgul ediyor. Acaba WordPress’de reklam yayınlamamız ve bundan para kazanmamız gibi birşey mümkün mü? Cevap şimdilik HAYIR . Dikkat ettiyseniz “şimdilik ” yazdım. Demekki bildiğim ve paylaşacağım birşeyler var.

Doğruyu söylemek gerekirse  blog yazmak için onca site varken neden WordPress ‘ i seçtim ben de bilmiyorum ama pişman da değilim. Aslında önceden MSN Space ve Blogger gibi sitelerde denemelerim olmuştu ama pek becerebildiğimi söyleyemem. WordPress’de bana en çok cazip gelen şey yönetim paneli oldu. Gerçekten güzel ve hızlı bir yönetim paneli var. Yine aynı şekilde sitede Web 2.0 ‘ın tüm nimetlerinden faydalanılması ve hızla büyümesi beni burada tutan etmenlerdendir.

Fakat zamanla Blogger’da olan adsense desteği neden WordPress’de yok diye düşünmeye başladım. WordPress sitesinde gezindiğimde böyle birşeyi destkelemdiklerini hatta karşı olduklarını öğrendim. Yani reklam istemiyorladı. Arama motoru hileleri ve bununla doğacak trafiğe karşılardı. Hatta WordPress’i insaların seçme nedeni olarak da reklamsız olmasını öne sürmüşlerdi. “Adsense, Yahoo, Chitika and other ads are not permitted to be added by users. Adverts that may be cover.gifinserted when using an external blogging program will be blocked.” Bu şekilde bizleri uyarıyorlardı.

Dikkat ettiyseniz WordPress’in sitesinde de eğer kayıtlı kullanıcıysanız yada sık sık ziyaret ediyorsanız reklamlarla karşılaşmıyorsunuz. Fakat böyle bir durumun Blogger karşısında WordPress’i zorda bırakacağını düşündüm ve WordPress ekibinden MARK ile iletişime geçtim.

Kendilerine ; burada birşeyler yapmak için vakit harcadığımızı ve Adsense ile bunun karşılığını almamızda bir sakınca olmadığını anlattım ve bir kaç e-postadan sonra kısa bir süre içinde ADSENSE desteğinin geleceğini ve bunu duyuracaklarını söyledi. Belki de bir Widget olarak kullanılabilir yada ücretli olabilir kullanımı ama sonuçta  Adsense desteği WordPress ile kullanılabilecek ve böylece sırf reklam yerleştiremediğiniz için başka bir bloga taşınmak zorunda kalmayacaksınız.

Şimdilik benden bu kadar.Umarım bir gün buradan Adsense konusunun kesinleştiğini de duyururum.Beni okumaya devam edin…

Kategoriler:GÜNLÜK
  1. yourtube
    Mart 7, 2007, 7:05 pm

    Adsenseyi Şu an destekliyormu acaba ben blogcu üyesiyim blogcuda 4 tane bloğum var burda bayağı acemiyim çözmeye çalışıyorum
    bana yardımcı olursan sevinirim

  2. Mart 7, 2007, 11:58 pm

    Şu an için wordpress de reklam desteği yok. bu konuda ben gerekli baskıyı uyguluyorum. Aslında adamların felsefesi reklamsızlık üstüne o nedenle burada böyle birşey pek de doğru olmuyor. Blogspot ile google adsense ortak çalışıyor orayı deneyebilirsin ama bence hiç kalkışma bu işlere

    Önce kendine iyi bir okuyucu kitlesi yakala cidden yani iyi bir hit seviyesine ulaş sonra da blogunu götür bir hostinge koy isteğini de ekle bloga.

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın